Andréa Räder

Första svenska biografin om bröderna Grimm

| 0 comments

grimmomslag1
”Det är ett enormt material Andréa Räder tagit del av och processat för att kunna presentera det så smidigt och ledigt för läsaren … Räder är dessutom en god berättare som ser till att läsaren trivs i hennes sällskap … Bröderna Grimm – inte bara Snövit är en biografi med ett uppfriskande grepp. Den bottnar i omfattande bakgrundsstudier men förmår tala till en bred allmänhet.”
Maria Lassén-Seger, litteraturforskare. Opsis Barnkultur nr 2/2017

”En rikt bildsatt, välskriven och välkommen skildring av världens mest berömda sagoförmedlare.” Magnus Öhrn, forskare i litteraturvetenskap. BTJ  2017:04

”Det är en aha-upplevelse att läsa Andréa Räders biografi om bröderna Grimm.”
Lisbeth Larsson, forskare i litteraturvetenskap. Göteborgs Posten 15 februari 2017

”Andréa Räder arbetar sig episodiskt fram genom brödernas levnad. Det är både lärt och lättsamt, underhållande och ibland gripande när nöden och döden bittert verkar i berättelsen.” Christian Swalander, litteraturvetare- och kritiker. Alba.nu 6 december 2016

Biografin kan beställas via Adlibris Bokus  Akademibokhandeln

Lämna ett svar

Required fields are marked *.