Andréa Räder

Hans Rostig

| 0 comments

vitrinskåpet på kulturhuset Fyren i Kungsbacka

Våren är på väg och Grimm-utställningen rullar vidare på sin tvååriga turné. Just nu visas den på kulturhuset Fyren i Kungsbacka där jag har träffat klasser från Kollaskolan, Tingbergsskolan och Gullregnskolan och sen blir det sportlovsbesök.  Jättekul!
Därefter bär det av till Östra sjukhuset, sen Alingsås och Mölndal och därifrån vidare till Lidköping. Sen är det höst med nya  platser som väntar. Varje bibliotek skapar sin egen kringverksamhet, och förutom de föremål som följer med utställningen bygger man på med egna sagolika ting. På så vis blir det unikt på varje plats.

kulturhuset Fyren med sagotält

Och apropå ingenting så slutar jag aldrig förundras över tyskarnas efternamn. I Grimmsagorna uppträder både Lycko-Hans, Starke-Hans, Spel-Hans, Late-Hans och Järn-Hans. Och där Smal-Hans är köksmästare blir det inget sovel till potäterna.
Men verkligheten överträffar dikten…skulle du vilja ha din bil hos denne Hans? Växlar öl gör han också!

Kommentera

Required fields are marked *.