Andréa Räder

Tre flugor i en smäll

| 0 comments

Yes, då var man i Berlin igen. Det bästa med vintern är att inte kunna pyssla i trädgården och därmed få tid för annat: som att ge sig ut på upptäcktsfärd, bli bättre på att fotografera och skrivöva sig på bloggen.

252 spänn för allt detta!

Då jag ändå måste handla gick första utflykten till en marknad som ligger intill S-Bahnhof Yorckstrasse i stadsdelen Schöneberg. Stan har visserligen runt tvåhundrafemtio marknader att välja på, men denna ligger inte bara relativt nära utan är också genuin på så vis att varken turister eller chickimicki-folket har hittat dit – antagligen för att den ännu inte har uppmärksammats i turistbroschyrerna. Här finns inget överdåd av krimskrams, halvfabrikat eller dyrbara delikatesser, däremot ett prima bassortiment till mycket låga priser. Vad sägs om 28 euro för en fullproppad ryggsäck samt fyra matkassar, och då hade jag köpt både fisk och ett halvt kilo av finaste fårosten.

Och inte gör det saken sämre att marknaden ligger intill den trivsamma St. Matthäus Friedhof där man med lite tur kan få sig en pratstund med bröderna Grimm.

Bakom träden skymtar kyrkogårdens gamla kapell.

 

berlinkorren

Kommentera

Required fields are marked *.